replica watches hermes replica for women rolex replica replica hermes outlet replica rolex for men Hermes replica omega replica for men replica watches replica rolex
Откриха МБАЛ „Дева Мария” във Ветрен

Виц на деня
Виж всички вицове


Ползвате ли Интернет за електронни разплащания?
Да, и то често
Да, ако ми се налага
Не, нямам доверие
Категорично не
Не съм запознат(а)
виж резултатите


News letter


Контакти

Информация за контакти
ул. Хр. Ботев 101
тел. 056/83 10 00
факс 056/80 17 33

 

Tелефон за реклама:
056/ 83 10 00

office@factor-bs.com
reklama@factor-bs.comTyxo.bg counter
Tyxo.bg counter
Откриха МБАЛ „Дева Мария” във Ветрен
29.08.2009
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков преряза лентата на новата МБАЛ "Дева Мария" в бургаския квартал Ветрен

Над 2000 души превърнаха в празник официалното откриване на модерната многопрофилна болница „Дева Мария” в бургаския квартал Ветрен в петък вечер.

Събитието беше уважено от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, областния управител Константин Гребенаров, народни представители, университетски преподаватели, общински съветници и представители на националния бизнес, а освещаването беше извършено от ставрофорен иконом доцент д-р Захари Дечев.

Вече цял месец, от началото на нашето управление се занимавам главно със съкращаване на разходи. Откриването на тази болница е най-радостното събитие за мен, за инвеститора, за всички нас – заяви пред гостите вицепремиерът Симеон Дянков.
Първият финансист призна, че двете му деца са родени във Вашингтон, но условията в родилното отделение на МБАЛ „Дева Мария” са по-добри от тези в американските им еквиваленти.

Болницата разполага със 100 легла,  3 операционни и 2 родилни зали, шест самостоятелни нива и автономна система за съхранение и транспортиране на отпадъците.

Пациентите ще бъдат приемани на първи етаж и разпределяни за диагностика и лабораторни изследвания максимално бързо чрез уникална идентификационна система, с помощта на която посетителите ще бъдат отвеждани до необходимия за тях кабинет чрез разноцветни, указателни линии по подовете. На същото ниво е спешно отделение, но пациентите  ще бъдат транспортирани през съседна зона, за да се избегне пресичане на потоците от хора.

На втори етаж са разположени неврологичното и кардиологичното отделения.

Третият етаж е запазен за ортопедично и хирургично отделения, които ще функционират с квалифицираната помощ на професор Петър Тивчев, водещ в страната ив Европа ортопед-травматолог

Четвърто ниво е предвидено за микропедиатрично и родилно отделения.

В зоната за майки и деца стерилността достига почти 100% заради действието на хай-тек нагнетателни и смукателни системи, допълвани от хепа филтри от последен клас.
Капацитетът на отделението позволява обслужването на 20 майки и 35 новородени едновременно.
Персоналът на родилно отделение е общо 23 души, а завеждащ отделение е д-р Снежана Ризова. Като методичен ръководител е привлечен професор Григор Горчев, ректор на Медицинския университет в Плевен, председател на медицинските вузове в страната и съветник на президента Геоги Първанов.


В микропедиатричното отделение за децата ще се грижат 22 души от екипа на завеждащия  д-р Згурова.

Оперативното и хирургическото отделения / операционен блок/  са разположени на пето ниво.

Шестият етаж е предвиден за административна зона.
Обещавам ви, че няма да отворя отделение, за което не сме осигурили професор методичен ръководител- заяви пред хилядите си гости собственикът на болницата Семир Абумелих.

Ражданията ще бъдат безплатни след сключването на договор със здравна каса, който се предвижда да започне да действа до месец декември.
Първото бебе, което се роди в МБАЛ „Дева Мария” през септември ще получи стипендия за висше образование.

Празникът завърши с грандиозни илюминации, за да възвести на бургазлии началото на модерното здравеопазване в Югоизточна България.


Автор: Фактор
Прочетена: 7651
Коментар на: коприна 30.08.2009г. 16:34:38
най-после и за бъдещите майки в Бургас да има алтернатива!вече децата ни ще се раждат тук,а не в Сливен,Варна или родилното в МБАЛ Бургас,което просто не заслужава коментар!дано мн нови бургазлийчето вземат 1ва глътка въздух в "Дева Мария".Хиляди благодарности на поделите инициативата за тази болница!
Коментар на: tito 30.08.2009г. 16:46:51
Копринке,сигурно не си се зблъсквала с грубото отношение на д-р С.Ризова. Нали в тази нова болница ще работят същите лекари от МБАЛ-Бургас.
Коментар на: теди 12.09.2009г. 00:13:52
В какъвто и лукс да се пънеш, няма да ти се отрази на болките и на самото раждане. важното е лекарите да са кадърни, а такива в Бс - няма. Ако бяха софийски специалисти в тази болница, токава щеше да е нещо хубаво и различно!
Коментар на: котето 17.10.2011г. 15:53:12
събрани са най големите некадърници в тази болница и те цедят както искат
Добави своето мнение в коментарите:

Име:
E-mail:
Коментар:
Въведи кода :