Виц на деня
Виж всички вицове


Ползвате ли Интернет за електронни разплащания?
Да, и то често
Да, ако ми се налага
Не, нямам доверие
Категорично не
Не съм запознат(а)
виж резултатите


News letter


Контакти

Информация за контакти
ул. Хр. Ботев 101
тел. 056/83 10 00
факс 056/80 17 33

 

Tелефон за реклама:
056/ 83 10 00

office@factor-bs.com
reklama@factor-bs.comTyxo.bg counter
Tyxo.bg counter
Ново разписание на влаковете в сила от днес
12.12.2010
"Бургас уикенд" вече ще спира и в Ямбол

От днес влиза в сила новият график за движение на влаковете на "Холдинг Български държавни железници".

С цел подобряване транспортното обслужване на населението, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове със съответните областни и общински ръководства.

Много от направените промени в новия график за движение на влаковете са съобразени с постъпили през годината искания от страна на клиенти на "Холдинг БДЖ", съобщават от дружеството.

В рамките на новото разписание са сведени до минимум технологичните престои и спирания на влаковете, подобрени са връзките между влаковете във възелните гари, както и са заложени по-удобни за пътниците часове на заминаване. От съществено значение за подобряване на обслужването е удължаването на маршрутите на някои влакове, както и пускането на допълнителни влакове.

През 2011 г. "Холдинг Български държавни железници" ще осъществяват превоз на пътници с железопътен транспорт с общо 619 влака, от които 27 международни бързи влака, 91 бързи влака, (като 19 от тях са със задължителна резервация), 149 пътнически влака и 352 крайградски пътнически влака.
Запазена е цялостната транспортна схема на обслужване по отношение връзките във възелните гари, както и спиранията по маршрутите на движение на бързите влакове. По удължен маршрут ще се движат два бързи влака между Пловдив и Шумен, които вече ще пътуват между Пловдив и Варна. Тези два влака ще осъществяват връзка на гара Горна Оряховица с бързите влакове между София и Русе.

Удължен е маршрутът и на някои пътнически и крайградски пътнически влакове в различни райони на страната.

С въвеждането на новия график за движение на влаковете ще бъдат пуснати и нови влакове по различни направления на страната.

Бързите влакове със задължителна резервация "Бургас Уикенд" и "Варна Уикенд", които БДЖ пуснаха преди началото на летния сезон, ще продължат да се движат и през 2011 г. Влакът "Бургас Уикенд", който тръгва в неделни дни от Бургас в 15:20 ч. и пристига в София в 21:30 ч., вече освен на гарите Пловдив и Стара Загора, ще спира и на Ямбол в 16:40 ч.

Чрез осигуреното спиране на този влак в гара Ямбол, националният железопътен превозвач предоставя удобна възможност за пътуване на своите клиенти от Ямбол в посока столицата.

Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на "Холдинг Български държавни железници" могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.


Автор: Фактор
Прочетена: 1840
Добави своето мнение в коментарите:

Име:
E-mail:
Коментар:
Въведи кода :