Виц на деня
Виж всички вицове


Ползвате ли Интернет за електронни разплащания?
Да, и то често
Да, ако ми се налага
Не, нямам доверие
Категорично не
Не съм запознат(а)
виж резултатите


News letter


Контакти

Информация за контакти
8000 гр. Бургас
ул. Хр. Ботев 101
тел. 056/83 10 00
факс 056/80 17 33

Tелефон за реклама:
056/ 83 10 00

office@factor-bs.com
reklama@factor-bs.com


Режат 100 дървета по „Александър Батенберг“
09.03.2012
Зоват еколозите да си кажат думата

Близо 100 дървета ще бъдат изрязани по улица „Александър Батенберг“, която започва от пристанището и завършва до хотел „Приморец“. Масовата сеч се налага заради реконструкция на улицата, каза кметът Димитър Николов.

Той призова всички екологични организации да се включат в дискусията и да участват в паспортизирането на  зелената система по улицата.

"От 110 само десет се оказаха здрави и затова се налага да се разделим с тях“, допълни още кметът. Според него най-вероятно отново ще има проблеми, свързани с изсичането на дърветата, като припомни случая с „Цар Симеон І“ и реконструкцията там.

„Този филм съм го гледал“, заяви още кметът. Според него улицата ще придобие нов вид, с нова растителност и велоалея, която ще стига до плажа.

Изрязването на дърветата е  и заради това, че започва първият етап от зоната за обществен достъп, която ще отвори Бургас към морето и влизането на пасажери в бургаския порт. От няколко входа ще може да се влиза в пристанището занапред, а идеята на общината е в района на спортната площадка да има нов градски площад.


Автор: Силвия ШАТЪРОВА
Прочетена: 699
Добави своето мнение в коментарите:

Име:
E-mail:
Коментар:
Въведи кода :