Виц на деня
Виж всички вицове


Ползвате ли Интернет за електронни разплащания?
Да, и то често
Да, ако ми се налага
Не, нямам доверие
Категорично не
Не съм запознат(а)
виж резултатите


News letter


Контакти

Информация за контакти
ул. Хр. Ботев 101
тел. 056/83 10 00
факс 056/80 17 33

 

Tелефон за реклама:
056/ 83 10 00

office@factor-bs.com
reklama@factor-bs.comTyxo.bg counter
Tyxo.bg counter
Режат 100 дървета по „Александър Батенберг“
09.03.2012
Зоват еколозите да си кажат думата

Близо 100 дървета ще бъдат изрязани по улица „Александър Батенберг“, която започва от пристанището и завършва до хотел „Приморец“. Масовата сеч се налага заради реконструкция на улицата, каза кметът Димитър Николов.

Той призова всички екологични организации да се включат в дискусията и да участват в паспортизирането на  зелената система по улицата.

"От 110 само десет се оказаха здрави и затова се налага да се разделим с тях“, допълни още кметът. Според него най-вероятно отново ще има проблеми, свързани с изсичането на дърветата, като припомни случая с „Цар Симеон І“ и реконструкцията там.

„Този филм съм го гледал“, заяви още кметът. Според него улицата ще придобие нов вид, с нова растителност и велоалея, която ще стига до плажа.

Изрязването на дърветата е  и заради това, че започва първият етап от зоната за обществен достъп, която ще отвори Бургас към морето и влизането на пасажери в бургаския порт. От няколко входа ще може да се влиза в пристанището занапред, а идеята на общината е в района на спортната площадка да има нов градски площад.


Автор: Силвия ШАТЪРОВА
Прочетена: 720
Добави своето мнение в коментарите:

Име:
E-mail:
Коментар:
Въведи кода :