Виц на деня
Виж всички вицове


Ползвате ли Интернет за електронни разплащания?
Да, и то често
Да, ако ми се налага
Не, нямам доверие
Категорично не
Не съм запознат(а)
виж резултатите


News letter


Контакти

Информация за контакти
ул. Хр. Ботев 101
тел. 056/83 10 00
факс 056/80 17 33

 

Tелефон за реклама:
056/ 83 10 00

office@factor-bs.com
reklama@factor-bs.comTyxo.bg counter
Tyxo.bg counter
Бургаските именници залагат на традицията - първо на църква, а после на маса
08.04.2012
Здравко от Биг Брадър посреща Цветница насред ремонт

Имен ден насред ремонт ще празнува победителят от първия Биг Брадър -Здравко Василев. Подхванал е здраво чистене и боядисване на хотелите в Приморско, помага му и фамилията. Сезонът чука на вратата и  подготовката за него в целия курортен град тече с пълна сила. Акция „Освежаване” обаче няма да поречи на празничната почерпка. Здравко очаква голяма приятелска компания.

„Името идва от цветето здравец. Да си кажа право, не го тача много този ден, но от 10 години приятелите ми напомнят за него”, призна симпатягата, който спечели сърцата на българите. Носи буквата на баба си Златка, техните избрали името с наричането да е здрав и да устоява на житейските бури. От миналата година, заради двете щерки и тяхното обучение, Здравко и неговата половинка Христина живеят в Бургас. „Домът ни винаги е отворен за приятели, радваме се на всеки малък повод за събиране”, добавя приморският.    

Още един известен Здравко празнува на Цветница. Регионалният синдикален лидер на КНСБ Здравко Тошков, казва с усмивка, че характера и здравословното му състояние абсолютно отговарят на името, дадено му от неговите кръстници. И чука на дърво да е така още дълго време. Синдикалистът ще чака приятели вкъщи и ще заложи на класическо меню. На масата ще има агнешко, зелена салата и домашна ракия.

На всички именници пожелава здраве, надежда и повече кураж. 

Служебните ангажименти и личния празник ще съчетае шефката на регионалния инспекторат по образованието инж. Виолета Илиева. Двата почивни дни изобилстват от училищни мероприятия, на които директорката задължително ще присъства. Въпреки това, ще намери време да почете традицията. В компанията на общинската съветничка ще има и други именници, което умножава настроението. „Нямаме в рода такова име. На цвете съм кръстена”, уточни Илиева. Цветница пък приема като предвестник на още по-хубавите великденски празници.

Известният бургаски адкокат Росен Кожухаров ще посрещне Цветница в тесен семеен кръг. Кръстен е на дядо си Райно, макар че връзката между имената е далечна. „Много си обичам името. Има настроение в него, защото росен е пролетно цвете. Странджанско цвете е, не знам дали не е и билка. Отива ми, въпреки професията, която упражнявам”, смята юристът.

На път половината Цветница ще прекара музикантът от „Горещ пясък” Росен Сеновски. Една от най-добрите китари на България предната вечер има участие с Мариана Попова в Пловдив. Връща се в неделя и едва вечерта ще полее празника. Росен е кръстен на баба си, която се казва Рахма. Родът от страната на баща му е мюсюлмански от Троянския край. „Много харесвам тези празници, бележат началото на пролетта, на човек му се отваря душата с първите слънчеви лъчи”, казва Сеновски, за когото малцина знаят, че е и поет.

Именния си ден повече и от рождения тачи Цветелина Рандева. Любимото пресаташе на бургаските медии носи името на баба си от Котел, която е адвокатка. Въпреки че официално не е посветена в православието, Рандева не пропуска да си вземе върбова клонка и да направи венче от нея. Гласът на бургаската полиция има цветен характер, който напълно се покрива с името й. Затова и Рандева е желана компания.

„Винаги идват гости и то много повече, отколкото чакам. Но никой няма да си отиде гладен”, обещава тя.

Още едно пресаташе - Елица Карагьозова, се води сред именниците в неделя. Крехката Ели отговаря за връзките с обществеността на регионална здравна инспекция. Оказа се обаче, че тя не брои Цветница за личен празник, защото е кръстена на баба си Елена и няма нищо общо с цветята.  „Когато се каваш Иван или Георги,  няма мърдане с именния ден, но такива дървета и китки искрено и лично си признавам, че не ги отбелязвам”, сподели Карагьозова. Това не пречи редовно да й се обаждат с честитки  и благопожелания.

Видна именничка от сферата на здравеопазването е д-р Евелина Трошанова. Малко известен факт е, че красивото женствено име означава „горски орех”. Точно така  - със здрава ръка и широко сърце медичката води туба във времена на криза.

Празникът е троен за художничката Цветанка Цветанова, защото именнички са и двете й сестри -Маргарита и Дафина.

„Рядко се виждаме, но много се обичаме и държим една на друга”, казва Цветанова. В Казиното за именния си ден тя подреди изложба в аванс. Пролетта и събуждането на живота, който се усеща във въздуха, я очароват. Картините й запечатват колорита на цветята и го връщат на зрителя в положителна енергия. Обичаната преподавателка от ОУ „Братя Миладинови” ще спази християнски ритуал с ходене на църква, намазване с миро от попа и вземане на върбичка. „Родът ми е от Плевен. Там всеки трети носи име на цвете”, казва Цветанова. В неделя празнува и поетесата Роза Боянова. Да изливат чувствата си на белия лист от години тя учи и младите таланти на Бургас в поетичното студио „Митични птици”.   


Автор: Петя ЯНАКИЕВА
Прочетена: 960
Добави своето мнение в коментарите:

Име:
E-mail:
Коментар:
Въведи кода :