Hermes Replica Handbags Louis Vuitton Replica Handbags Louis Vuitton Replica Handbags Louis Vuitton Replica Handbags Replica Handbags replica handbags Louis Vuitton Replica Handbags Louis Vuitton Replica Handbags Replica Handbags Louis Vuitton Replica Handbags Replica Handbags Replica Handbags Louis Vuitton Replica Handbags Microsoft 70-483 Replica Handbags Replica Handbags Replica Handbags Replica Handbags
Удариха нелегални пунктове за скрап

Виц на деня
Виж всички вицове


Ползвате ли Интернет за електронни разплащания?
Да, и то често
Да, ако ми се налага
Не, нямам доверие
Категорично не
Не съм запознат(а)
виж резултатите


News letter


Удариха нелегални пунктове за скрап
17.11.2013
„Кроношпан” е „разорен” с 280 лева месечна глоба за изпускане на въглероден диоксид

Тридесет хиляди лева е глобата, която РИОСВ-Бургас наложи на несебърска фирма за нелегален бизнес със скрап.
„Буба 2009“ ЕООД е фирмата, която имала площадка за метални отпадъци в Слънчев бряг, но нямала необходимото разрешително. Проверката е била извършена през юли т.г., а наказателното постановление е от октомври.
На площадката е имало излезли от употреба автомобили, както и отпадъци от черни и цветни метали, обясни пресаташето на екоинспекцията в Бургас Стефка Калъчева.
Може да се каже, че РИОСВ-Бургас удари нелегалния бизнес със скрап. Съставени са актове за незаконна дейност и на още две фирми, очакват се и наказателните постановления с глобите. Едната от тях е "Фри" ЕООД-Бургас, която имала площадка за извършване на дейности по третиране на излезли от употреба моторни превозни средства. Другата е "Нита" ЕООД-Царево, която извършвала дейност с черни и цветни метали.  
Сред глобените през октомври са и ЛУКойл Нефтохим за неспознове на условия в комплексното разрешително – с 50 хиляди лв., и „Успех – 2005“ ООД за изпускане на вредни емисии с 1000 лева.
Наложени са и още 4 санкции, които с незначителен размер, но са ежемесечни. Най-смехотворната е 73 лева - „Идън Девелъпментс“ АД за канализационна мрежата на жилищен комплекс „Райска градина“, Св. Влас.
За нарушения на заустването на канализационната система на Царево месечната глоба е 168 лв.
За мощното дървопреработвателно предприятие „Кроношпан България“ ЕООД текущата месечна санкция е 280 лева. Пренебрежимата като стойност глоба е наложена за неспазване на нормата за допустима емисия по отношение на въглероден оксид на комин „Конус котел ПДЧ“, съобщиха от екоинспекцията.
„Хелт Енд Спа Холидейс“ ЕООД месечно плаща по 833 лв. за канализационната мрежа на хотелски комплекс „Зорница сендс“, Св. Влас в размер на 833 лв.

Автор: Ирина ГЕНОВА
Прочетена: 1073
Добави своето мнение в коментарите:

Име:
E-mail:
Коментар:
Въведи кода :